Chci péct Dort

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dobrovolníci

Dort je akce se spoustou účastníků, programů a možností. S tím souvisí i počet těch, kteří se podílejí na jeho přípravě a průběhu. Nejen před Dortem, ale i přímo ve Veltrusech na zámku bude potřeba zvládnout nemálo organizačních věcí a budeme rádi za každou pomocnou ruku – ať už to bude připravování zázemí a programů na místě, pomoc v kuchyni, infostánku nebo v tábořišti. Nemusíte tím samozřejmě strávit celou akci (abyste si ji mohli také náležitě užít), stačí pár hodin dopoledne či odpoledne – Vaší aktivitě se meze nekladou :-).

Na druhou stranu jako poděkování za pomoc s Dortem nabídneme dobrovolníkům také několik benefitů. Bližší informace poskytneme již brzy!

Víte už teď, že se chcete podílet na přípravě Dortu nebo pomáhat v jeho průběhu?

Pište na mail dort@brontosaurus.cz

P.S. Minule to byla opravdu jízda, na kterou nikdy nezapomeneme! 🙂

Zapojení základních článků

Páteční defilé základních článků

Na slavnostním zahájení Dortu plánujeme ve 20:00 hod. malé defilé (průvod, seskupení, … ) lidí ze zákadních článků, které bychom doprovázeli velkoplošným promítáním fotek či krátkých videosekvencí, které váš ZČ ostatním představí v tom nej světle. Může jít o fotky z tradičnách akcí, lokalit, apod.
Pošlete nám tedy posím do 10. září min. 10 reprezentativních fotek z vaší činnosti (v rozlišením dostatečném pro promítání na velké plátno), popř. můžete poslat krátkou několikosekundovou videosekvneci, která poběží místo fotek či s nimi. Můžete nám napsat i oblíbenou písničku vašeho ZČ – třeba se podaří, abychom ji k vašim fotkám pustili. 
Úvodní texty, ke kterému ZČ foto patří, uděláme.
Fotky a videa posílejte na meil dort@brontosaurus.cz.

Stánky článků 

V sobotu od 14 do 17 hodin je na Dortu prostor pro společné aktivity – workshopy, hry, diskuze, přednášky a další, skrze které se vzájemně mezi účastníky a články můžeme inspirovat a obohatit se. Je to prostor ukázat ostatním svoji činnost, prezentovat se svými aktivitami nebo fotkami z činnosti, pozvánkami na akce, nečím co je pro váš článek charakteristické nebo co vás prostě baví a chtěli byste se o to podělit. 

Vyčleněný odpolední blok je rozdělený na dva 1,5 hodinové bloky a je možné si vybrat poloviční blok nebo mít aktivitu přes oba bloky. Celá akce bude probíhat v zámeckém parku, kde budou rozmístěné velké stany. Na místě můžete využít panely pro vlastní prezentaci o velikosti cca 60×100 cm. Rozmístění článků bude podle jednotlivých programů HB – Akce Příroda, Akce Památky, Brďo, Zahraničí, Vzdělávání. Případné dotazy prosím konzultujte se svými koordinátory, případně se obracejte na dort@brontosaurus.cz

Nástěnky

Pro prezenatci vašich ZČ, klubů, RC připravíme nástěnky/kartony k nalepení či našpendlení vaších fotek, textíků, obrázků (připravíme i nadpisy s názvy článků, klubů, RC). Rozměr bude cca 50 x 80 cm.
Tyto panely vystavíme po celou dobu Dortu a v době workshopů, které budou články mít v sobotu odpoledne se mohou umístnit přímo k worskopu, aby bylo vidět, kdo to ten skvělý workshop dělá.Kdyby od nás bylo potřeba něco dalšího, tak dejte vědet.
Přivezte si tedy něco, co budete moci na panely umístnit  – lákadla na akce, repre foto, prezentace lokalit, apod.

Natočte videopřání pro Brontosaura 

Zapojte se do brontosauřích oslav a natočte jako tábor, organizátorský tým nebo článek video s přáním nebo se vzkazem pro Brontosaura k jeho 45. narozeninám. Bude dobře, když video bude krátké a výstižné, jeho délka by neměla přesáhnout 1 minutu. Vaše přání můžete poslat na dort@brontosaurus.cz a můžete se těšit, že ho uvidíte na dortové události, tady ve Videogalerii, hlavně pak na samotném Dortu při úvodním defilé článků.

Aktuality